Køb varer der kan genanvendes

Vi lever i et civiliseret samfund, hvor vi har en brug og smid ud tendens. Det betyder, at du køber nyt, så snart noget, er gået i stykker eller ikke kan bruges mere. Men ved at vi smider ud, og tager nyt i brug, er dårligt for vores klima, da det udgiver CO2, at producere ting. Derfor bør vi genbruge så meget som muligt, og undgå vores køb og smid væk forbrug. Dog er der mange nye alternativer, som kan erstatte vores forbrug. Især hygiejne produkter, er noget vi bruger og smider ud. 

Vatrundeller

Vatrundeller er noget vi bruger i ganske kort tid, for derefter at smide ud. (Husk at de aldrig må smides i toilettet!) I dag kan man købe genanvendelige rundeller, dog ikke lavet af vat, men som er strikket/hæklet. Stadig bløde og når man er færdig med at bruge dem, så kan man vaske dem, for derefter at bruge dem igen. 

Karklude 

Du køber måske de billige engangsvaskeklude. Og som navnet siger, så kan de bruges en gang, for at man så smider dem ud. Hvilket jo er mega spild, fordi karklude, er noget man bruger dagligt. Du kan nu købe hæklede karklude, som kan vaskes, og bruges igen og igen, og på den måde, spare du altså også penge. 

Vatpinde

Vatpinde, som vi bruger til at rense øre med, bruger vi også til at fjerne ørevoksen ud af øret, for derefter at smide det ud. På de fleste vatpinde, er selve stangen lavet af plastik, så her er du også med til at holde plastikproduktionen igang, hvilket ikke er godt! – heldigvis findes der genanvendelse vatpinde, som kan bruges igen og igen, og som nemt lige kan blive vasket for snavs, for så at blive brugt igen. 

Slut med bind og tamponer

Når det bliver den tid på måneden, så bruger de fleste af os trusseindlæg, bind eller tamponer. Det er noget som vi bruger én gang, smider ud, og så bliver det brændt for et forbrændingsanlæg. Set i bakspejlet, er det jo komplet vanvid. Nu kan du købe en organiccup, som er en lille kop, du sætter op i skeden, som samler blodet. Den tømmer du så i ny og næ, og på den måde, kan du spare penge på at købe hygiejnebind, og du vil ikke stå i den sitation at løbe tør. En organiccup, er et grønt alternativt, som for miljøet, men også for dig som kvinde.