Isolering af gulv øger din boligs værdi

Hvis du alligevel skal renovere, eller gerne vil optimere din bolig, så den er mere miljøvenlig, så kan det være en god ide, at få isoleret sine gulve. Det blive mere miljøvenligt på den måde, at der bliver mindre fodkoldt, og derfor behøver du ikke at skrue op for varmen, eller tænde op i brændeovnen, fordi du fryser. Desuden vil din bolig stige i værdi i forhold til energimærket, og så sparer du også penge på sigt, på din varmeregning.

Isolering af gulv vil også forbedre indeklimaet i huset, udover at huset vil holde sig mere varm om vinderen, så undgår du kolde fødder, og risikoen for at blive syg, minimeres.

Sådan isolerer du

Det kan lyde som en voldsom omgang, at skulle isolerer sit gulv. Inden du overvejer en isolering, så bør du lige undersøge, hvor meget isolering dit gulv har på nuværende tidspunkt, eller om det overhovedet har noget. Man siger nemlig, alt andet lige, at gulve, der er fra 1985 eller før, ikke er isoleredet. For det var først i selvsamme årstal, at der kom krav fra bygningsreglementet. De regler gik ud på, at der skulle stilles krav til isoleringen under gulvene.

Det, man kan isolere med, er:

  • Glasuld
  • Stenuld
  • Papiruld
  • Naturgranulat
  • Flamingo

Der er forskellige måder, man kan isolere sit gulv. Alle måder varierer i pris og i fremgangsmåde, og det kan være svært at afgøre, hvilken isolering der passer bedst til dit hus.

Hvis dit hus ikke har isolering

Hvis dit hus ikke har isolering endnu, så skal du etablere et terrændæk. Terrændækket placeres under betonlaget, hvilket betyder at hele gulvet (og beton), skal brækkes op. Det er lige til, hvis det er et nyt hus, der bygges, hvis der alligevel skal installeres gulvvarme, eller ved skader. Minimumskravet af lag er på 300mm.

Hvis dit hus allerede har isolering, men ikke nok

Hvis dit hus allerede har isolering, men der stadig er fodkoldt, kan man blæse gulvisoleringen ind under gulvet, og dermed lave en efterisolering På den måde, så behøver man ikke, at brække gulvet op, hvilket både er uoverskueligt, dyrt og upraktisk. Det er ikke noget, man bare lige gør selv, derfor skal du have fat i et firma, som har det rette udstyr og erfaringen til at fuldføre processen. Mange firmaer tilbyder et uforpligtende tilbud, hvis du har et ønske om at isolere dit hus, det gælder både under gulvet, men også på loftet, hvor det kan være en god investering, at isolere, så huset bedre kan holde på varmen.