Hvad indeholder en god gaming computer?
De fleste stationære computere består af minimum 8 forskellige stykker hardware, som er henholdsvis, kabinet, processor (CPU), grafikkort (GPU), RAM, SSD, bundkort, CPU-køler og strømforsyning. Alt hardware er nødvendigt for at en gaming computer fungerer, men hvad er egentligt det vigtigste? og hvad betyder dette for, hvordan du skal prioritere dine penge, når du sammensætter din egen gamer computer?
Vi vil forsøge at forklare, hvordan den forskellige hardware påvirker gamingoplevelsen, så du er bedre rustet til at finde den rigtige computer.
Grafikkort:
Grafikkortet er et af de allervigtigste stykker hardware i en gamer PC. Uden at gå for meget i detaljer, så er grafikkortets job at omdanne information til billeder. Når man gamer, ønsker de fleste personer minimum 60 billeder i sekundet, også kaldet FPS. Hvis der samtidig er tale om et flot grafisk spil, så skal der generes +60 billeder, med høj grafik og detaljer, hvert eneste sekund, for at spillet føles flydende.
Derfor giver det også god mening, at et stærkt grafikkort, vil være stor indflydelse på din gamingoplevelse. Dette betyder også, at grafikkortet typisk vil være det dyreste stykke hardware, i en moderne gaming computer.
CPU:
En CPU er typisk det næst vigtigste stykke hardware. CPU’en er ofte betegnet som computerens ”hjerne”, da den konstant modtager input, laver beregninger, og leverer et output. Når man gamer skal der laves virkelig mange udregninger, da moderne spil er yderst komplekse programmer. Derfor vil CPU’en typisk være den næst dyreste stykke hardware. Det er vigtigt at finde en god balance mellem CPU og grafikkort, da man ellers løber ind i en såkaldt ”bottleneck”, hvor den ene holder den anden tilbage. Hvis du køber en computer hos dangaming.dk har vi sørget for, at der altid er en god balance mellem disse to stykker hardware.
RAM:
RAM er ofte betegnet som computerens ”korttidshukommelse”, hvor information bliver lagret midlertidigt, så det hurtigt kan blive hentet frem og benyttet. RAM er også vigtigt for en gaming computer, men på en lidt anden måde. Du vil ikke opleve et stort boost, af at have overdrevet mange GB RAM, men du vil til gengæld risikere et stort fald, hvis du ikke har nok. Typisk vil 16 GB være nok, men der er situationer, hvor 8 GB eller 32 GB giver bedre mening.
SSD:
Hvor RAM er computerens korttidshukommelse, er SSD’en computerens langtidshukommelse. Det er her filer bliver lagret, så du kan finde dem frem efter behov. I forhold til gaming, er der ikke den store indflydelse. Du kan opnå lidt hurtigere loading tider, men det sjælden et stort problem i gaming. Det vigtigste er egentligt, at du finde den rigtige størrelse, så du ikke løber tør for plads. Samtidig, vil det heller ikke være smart at købe en for stor SSD, som du aldrig får brugt, da penge kunne være benyttet på at opgradere andet hardware, som vil have en større indflydelse på gaming.
Kabinet og CPU-køler:
Kabinetet og CPU-køleren påvirker ikke ydeevnen direkte, men er alligevel ikke helt irrelevant. De påvirker nemlig begge computerens kølevne. Hvis CPU eller grafikkort bliver for varme, vil de sætte hastigheden ned, for ikke at tage skade af varmen. Derfor kan god køling være medvirkende til, at du får endnu mere ud af dine vigtigste komponenter.
Bundkort og Strømforsyning:
Bundkort og strømforsyning har ikke nogen nævneværdig indflydelse på gaming performance. De skal selvfølgelig være kompatible med det resterende hardware. Ellers er det mere et spørgsmål om fremtidssikring, da disse er meget vigtige for, hvilken hardware du kan opgradere til i fremtiden.