Fordele og ulemper ved måltidkasser

Du sparer tid

Måltidskasser, er gået hen og blevet meget populære i Danmark. Den største årsag er, at man har fået øjnene op for, hvor nemt det er at bestille, modtage og lave aftensmaden. Det som man førhen stod og diskuterende omkring, (om hvad menuen skulle stå på i dag), det valg har man truffet over en app. Du sparer altså både tiden på, at finde ud af hvad i skal have at spise, på at handle ind, og sågar, sparer du også tid på at lave maden. For der leveres de råvarer man skal bruge. 

Retterne kan varierer meget fra det man normalt selv ville finde på. Man kører ofte i de samme kedelige retter. Med måltidskasser, får man varieret mad, og sågar er der som regel altid en form for salat med, som mange glemmer til daglig. Du får altid varieret og sundt mad. Samtidigt med, at du får nye smagsoplevelser, hvis du vælger retter, du ikke har prøvet at smage før. 

Ingen madspild

Endnu en fordel er, at man får leveret de råvarer, som man skal bruge til retterne, og ikke mere end det. Du står altså ikke med et overflåd af mad efterfølgende. I starten kan det være svært, at vurdere hvor mange personer man skal bestille til, især hvis man har småtspisende, eller kræsende børn. Derfor kan man efter erfaring bestille en person mindre, så al maden bliver spis 

Selvom der er rigtig mange fordele ved at købe måltidskasser, så er der altså også nogle ulemper. 

Et af ulemperne er, at der oftest indgår rigtig meget plastik som emballage. Det afviger naturligvis fra de forskellige måltidskasser, men ofte så er hver råvare pakket ind i plastik, både for at holde det frisk, men også for at man som forbruger, ved hvad der hører til hvad. Når man går i gang med madlavningen, står man altså med en masse plastik, som er med til at holde det usunde plastik-mønster i gang.  

Endnu en ulempe er, at man skal have plads til at opbevare maden. Især hos børnefamilier, der som regel kun har et køleskab, der kan det blive en udfordring, at få plads til fx. 4 dag-retter i køleskabet, samtidig med at man skal have plads til de øvrige pålæg, frugt og mad. Sidst men ikke mindst, så bliver maden transporteret i store flamingokasser, som man skal tømme maden fra. De vil oftes stå og fulde i en uge, indtil man får leveret nye måltidskasser.