Flere og flere begynder på gaming

Måske du går og undrer dig over, hvorfor det er blevet så populært at spille computer? Måske du selv er én af dem, der bruger meget tid foran skærmen? Uanset, har du lige her mulighed for at læse meget mere om gaming samt, hvorfor det er så populært – især blandt unge. Det er nemlig tæt på 2 milliarder mennesker verden over, der gamer. Men udover, at der er mange, der gamer, så er der faktisk endnu flere, der ser på. Faktisk tiltrækker online mesterskaber flere millioner af seere. Det siger altså lidt om, hvor populært E-sport er – og interessen er i stigende vækst. Lige her kan du læse meget mere om netop hvorfor, men du kan også vælge at smutte forbi 110Gaming.dk, hvor du kan læse meget mere om gaming.

Interessen for gaming findes blandt alle aldre og køn
E-sport bliver altså streamet online, hvor professionelle hold kæmper mod hinanden i flere forskellige konkurrerende spil – blandt andet League of Legends, CounterStrike: Global Offensive, Dota2 og Starcraft. Men hvad ligger bag den intensive interesse for netop gaming og E-sport? Der er nok mange, der stadig anser gamere for værende unge drenge, der sidder indelukket på deres værelser med chips og cola – men det er faktisk slet ikke tilfælde. Dem er der naturligvis også nogle af, men der er faktisk også et hastigt voksende spilmarked for kvinder over 30.

Gaming giver en følelse af succes
Noget af det, som forskere har fundet frem til, ligger bag den store interesse for gaming, er tilfredsstillelsen af helt basale psykologiske behov. Som mennesker har vi brug for at føle os gode til noget, og når man i computerspil blandt andet når et højere level, bliver dette behov tilfredsstillet. Derudover er mange computerspil ligeledes gode til at give positiv feedback, og undersøgelser viser, at interessen for gaming stiger, når der er et spil, vi føler, vi kan mestre.

Kammeratskab online
Som mennesker har vi desuden også brug for at føle en form for tilhørsforhold – altså en relation til andre. Netop dette tilhørsforhold er der mange, der oplever gennem gaming. Mange computerspil spilles nemlig i hold, hvor holdet sammen skal gennemføre missioner. Således opnår man som gamer en form for kammeratskab, selvom man ikke har fysisk kontakt. Og det er desuden et kammeratskab, der er nemmere at tilgå, idet man ikke skal forlade huset, klæde sig pænt på eller lignende.