Find en portvin, du synes om

Kunne du godt tænke dig at kunne servere noget til dine gæster, som er lidt ud over det almindelige glas rødvin? Det har altid været populært med portvin, men især gennem de senere år er det virkelig blevet noget, mange er blevet glade for. Portvin er, som det næsten ligger i navnet, produceret i Portugal, og navnet er beskyttet under EU-lovgivning. Det vil altså være de portugisiske vine, du skal på jagt iblandt.

Dog findes der lignende former for vin andre steder. Der er tale om hedvin, der er i samme kategori som portvin, og her findes der udgaver fra mange forskellige kontinenter og lande som blandt andet Sydafrika, Frankrig eller Australien. Det kan ligeledes være spændende vine at smage, selvom de ikke er fra den originale Douro-region i Portugal. Du kan finde alverdens forskellige former for portvin på hjemmesiden, som du finder lige her.

Forskellige former for druer

Akkurat som med rød- og hvidvin er der også forskellige druesorter til portvin. Det er ikke blot én enkelt sort, som man måske kunne fristes til at tro. Der findes grundlæggende fem populære forskellige druer, der benyttes til at producere portvin. Selvom det måske er de mest populære, betyder det dog ikke, at det er de eneste – faktisk er der mere end 100 forskellige sorter, der benyttes til at producere portvin.

Portvin har den meget tydelige karakteristika, at det er en meget sød vin. Det fungerer altså i nogle tilfælde som en dessertvin eller ganske enkelt som en smagsprøve i sig selv, og det er noget af det, mange sætter pris på. Her er ikke behov for et stort glas som til rødvin, men kan passende serveres i portvinsglas, der er noget mindre. Der findes dog også andre former for portvine, og du kan finde både tørre og halvtørre vine, hvis det er noget for dig.