Få hjælp til at vælge den rigtige computer, når du skal game

Gaming er blevet en udbredt sport og hobby i hele verden. Hvor det tidligere har været meget fritidsorienteret, findes der nu verdensmesterskaber og konkurrencer i det. Det kan derfor godt svare sig at øve og træne på sin pc, selvom alle forældre ikke altid forstår det. Går du med drømmen om at blive bedre på tasterne, men mangler det rette udstyr og den rette viden om dette for at leve op til dit fulde potentiale, så læs med her.

Meget mere end bare en stationær computer

En gamer pc er nemlig ikke bare en computer ligesom så mange andre, men derimod en stationær computer, som sikrer dig god grafik og ingen lag. På den måde får du altid den bedst mulige spiloplevelse, hver gang du sætter dig til rette foran skærmen, da du ikke skal være bekymret om tekniske udfordringer som kan forstyrre dit spil. Alt afhængigt af, om du er en nybegynder eller lidt mere øvet, vil der være forskellige pc’er, som matcher dit behov. Forskellige komponenter bidrager på hver deres måde med at gøre spiloplevelsen bedst mulig.

Grafikkort, RAM, CPU og bundkort

De forskellige komponenter, der er værd at tage højde for, inden du fastslår dig på en gamer pc, introduceres du for her. Den første er grafikkortet. Mange spil er designet med tung grafik, hvoraf det er vigtigt, at du har et grafikkort, som kan trække denne. For at spillet forløber gnidningsfrit, skal du også være opmærksomme på RAM. En tommelfingerregel for gamer pc’er er, at disse som minimum skal have 8GB RAM. Derudover inddeles computeren gerne i ”hjerne” og ”rygrad”. Hjernen kaldes CPU, og er en processor. Jo flere gigahertz din CPU har, jo hurtigere vil din pc være. Rygraden, som er bundkortet, sørger for at der er samspil mellem computerens komponenter. Bundkortet holder altså styr på det hele.