Derfor bør du købe økologisk

Hvad vil det sige, at købe økologisk? 

Du bemærker måske de økologiske varer i din dagligvarebutik, men lader dig skræmme at prisen. Økologiske varer er nemlig dyrere end de almindelig varer. Økologiske varer er dyrere, fordi produktionen er dyrere og mere omfattende. For at producere økologiske varer, er der nogle regler man skal leve op til, og der er ikke altid omkostningsfrit. 

Hvorfor vælge økologisk? 

Du bør vælge økologisk, fordi det er sundere for miljøet, og det er sundere for dig. Når du køber økologisk, bliver du fri for gifte tilsætningsstoffer, som der godt kan være i ikke-økologiske varer. Økologiske råvarer opbevares og laves, som de nu normalt er, hvor ikke-økologiske varer, bliver sprøjte med alt muligt, både for at have en længere holdbarhed, bedre smag og bedre farve. Altså unødvendige tilsætningstoffer, hvis man skal være bundærlig. 

Hvordan går man råd til at købe økologisk?

Det kan godt være, at du synes at økologiske varer er dyrere. Og sandt nok, så er økologiske varer også dyrere, men du skal huske på, når du står i supermarkedet og skal vælge, at du betaler også for, at der bliver taget højde for et grønnere klima. Ved økologiske varer, tænker man på dyrenes ve og vel, hvis det er kød man køber, på at holde den jord gulerødderne vokser i, sund og rask. Hvor tilsætningsstoffer, ofte ødelægger jorden. 

Hvis man gerne vil købe mere økologisk, så handler det mest af alt, om prioritering. Hvis du køber økologisk, og betaler 5 kroner mere for de økologiske æbler, så kan du undgå at købe den pose slik, som du normalt køber, eller den store oksesteg, som aftensmaden står op, og køb de bøffer som er på tilbud. Hvis man tænker over, hvad men putter i sin indkøbskurv, så kan det oftest godt betale sig. For mange køber nips naps og andre unødvendige ting i kurven, som man kunne bruge på at købe økologisk i stedet for. 

Bedre dyrevelfærd. 

Når du køber økologisk kød, så har dyrene oftes bedre levevilkår, end ikke økologiske dyr. De får sundere mad, mere plads, og muligheden for at komme udenfor i den friske luft. Økologiske grise lever på en mark i græs og sol, med sit egen hus til, hvor en ikke økologisk gris, ligger hele sit liv i en alt for lille bås, hvor den dårligt nok kan rejse sig. Så der er stor forskel for dyrene, hvis du køber økologisk.