De 7 mest sunde frugter i verdenen

Grapefrugten

Grapefrugten er en af de mest sundeste citrusfrugter på denne jord. I grapefrugten finder du gode kilder til vitaminer og mineraler. Dertil er frugten kendt for at hjælpe mod vægttab, og sidst, men ikke mindst, at reducere insulinresistens. Grapefrugten påvirker desuden også dit kolesterolniveau, og kan forhindre nyresten.

Ananas

Den mest populære tropiske frugt er ananasen. Men den eksotiske udseende og lækre smag, så kan frugten bruges til drinks, mad og snacks. Ananas indeholder en højt indhold af C-vitaminer og mangan. Derudover indeholder ananasen enzymer, som har antiinflammatoriske egenskaber, som kan fordøje proteiner.

Avocado

Den instagram-venlig, grøn frugt, er også en af de mest sundeste på verdensplan. Den indeholder ikke særlig mange kulhydrater, men til gengæld en god mængde af de sunde fedtstoffer. Avocadoen bidrager til en bedre hjertesundhed, kan reducere inflammation, sænke blodtrykket og minimere risikoen for slagtilfælde.

Blåbær

De famøse, blå blåbær og små, men de indeholder mere, end man lige tror. De små bær har nemlig en imponerende ernæringsprofil. Den har et højt fiber-indhold, masser af C-vitaminer, K-vitaminer og mangan. Derudover er blåbær også kendt for deres antioxidante indhold. Blåbær kan reducere risikoen for kroniske tilstande, diabetes, alzheimers, og diverse hjertesygedomme. Blåbær har en direkte virkning i din hjerne, på den gode måde. Bærerne kan forbedre hukommelsen hos ældre mennesker.

Æbler

Æbler er også en meget normal spise i Danmark. De er nemme at indkøbe, nemme at opbevare og spise. Æbler indeholder en stor mængde af C-vitaminer, Kalium, fibrer, K-vitamin, og også lidt B-vitaminer. Æbler er med til at forbedre hjertesundheden, og kan reducere risikoen for diabetes, kræft og alzheimers. Derudover indeholder æbler et fiber, som hedder pektin. Pektin er gode bakterier for dine tarme, og er med til at forbedre fordøjelsen.

Granatæble

Granatæblet har ikke altid være populær i Danmark. Det er den først rigtigt blevet, indenfor de seneste par år. Granatæblet har et højt niveau af antioxidanter. Frugten har antiinflammatoriske virkninger. Derudover har granatæble-kernerne en sød smag, som man ofte støder på i salater, som topping, da kernerne har en iøjenfaldende, rød farve.

Jordbær

Hvem kan ikke lide jordbær? – Og det er ikke en dårlig ting. For jordbæret er meget nærende. Jordbæret indeholder C-vitaminer, mangan, kalium. Når man spiser jordbær, påvirker ens blodsukker ikke særlig meget, i forhold til nogle andre frugter. Jordbær indeholer antioxidanter. De smager godt, de er søde, og kan bruges lige fra topping, grød og kager.