Sådan kommer du igennem en god omgang træning

Det kan være, at du er blevet helt fanget af at snøre løbeskoene og løbe afsted i det blå, måske tramper du løs i pedalerne på alle de stier, du kan finde frem til, eller også får du gjort godt brug af dit abonnement nede i det lokale fitnesscenter.

Uanset hvad, så kan selve træningen og dermed den fysiske aktivitet ikke stå alene. Når du vil sikre, at du får mest muligt ud af din træning, og du efterfølgende hurtigt bliver klar til endnu en omgang, er det også vigtigt med den efterfølgende restitution.


Sådan kommer du godt gennem din restitution

Det er i denne periode, hvor dine muskler skal slappe af og opbygges på ny. Og det kan i nogle tilfælde være en proces med masser af ømhed, der kan begrænse i det daglige. Uden korrekt udstrækning og tilstrækkeligt med tid til restitution, kan du altså komme til at opleve dig begrænset, hvorfor du måske ikke kan træne eller udfore dig selv de efterfølgende dage, som du gerne vil.

Derfor er det vigtigt, at du giver din krop tid til at komme sig, og for at øge den proces kan du med fordel gøre brug af en recovery boot.


Slap godt af

Her er der tale om en slags kompressionsstøvler.

Dem kan du bruge på den tid af døgnet, hvor det passer dig bedst, og det kan altså være før den fysiske aktivitet, eller det kan være, når du er færdig med din træning, så du øger din restitution.

Du skal have støvlerne på i mellem 30-90 minutter ad gangen, og du kan med fordel bruge den tid på at se et afsnit af din favoritserie i TV eller læse et kapitel i din bog – du kan altså udnytte tiden til at slappe godt af, mens du sidder med støvlerne på.