5 tips til en sundere hud

Huden er kroppens største organ, og det er vigtigt for os, at vores hud ser sund og flot ud. Vores hus bliver udsat for skidt, døde hudceller og andet, hver dag, og ligesom vores hår, så skal den også passes og plejes. 

Spis sundt

Spiser du meget usundt, og ikke får nok vitaminer, så vil det kunne ses på din hud. Derfor er det super vigtigt, ikke mindst, for din krops generelle sundhed. Spis sundt og varieret, og det vil hurtigt kunne ses på din hud. Dertil skal du huske at drikke en masse vand, da det er med til at fugte huden. Hvis du vil spise noget der er sundt, kan du spise mangoer, som kan bidrage til produktion af kollagen, samt tomater, olivenolie, kakao, grøn te med flere. 

Undgå stress

Ens stressniveau kan ses på huden. Hvis vi stresser op til et arrangement, så er det ikke unormalt, at man vågner næste morgen, og har opdaget en stor bums på næsen. Det er fordi at stresshormonet stiger, og det påvirker huden. Lever du et stresset liv, og sjælendt får slappet af, så vil du også have mere tendens til uren hud. Teenagere, som spiser usundt og drikker alkohol, har også tilbøjelighed til at være stressede, det påvirker også deres hud.  

Plej din hud med produkter

Din bud skal passes og plejes, både at at beskytte den mod dagens vejr, men ikke mindst, for at minimere ældning i huden. Vi ønsker alle at se yngre ud, end vi egentlig er, og derfor er det en god ide, at pleje din hud med gode hudprodukter. De behøver ikke at koste en bondegård. Du kan finde mange gode og effektive hudplejeprodukter, til en fornuftig pris. 

Stop med ryge

Rygninger er ikke særlig sundt for din hud. Når man ryger, så indsnævre dine blodkar, som ligger i din ydre del af huden. Det betyder, at der passeres mindre blod i de blodkar, som ellers er med til at ilten huden, give glød, og holde den sund. Ønsker du en sund hud, så stop med at ryg. 

Få nok søvn

Får du ikke nok søvn, så kan det ses på din hud. Du vil få mærke rander under øjnene, og din hud vil miste sin glød. Sørg for at få mellem 7-9 timers søvn dagligt. Får du mindre end det, så kan det være skadeligt for din hud.